______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Újabb képeket és információkat közölt a Bugatti az egy példányban készülő szupersportkocsijáról

hirdetés

Talán a világ legegyedülállóbb autója a Bugatti La Voiture Noire, mely ugyan a már ismert Chiron alapjaira épült fel, de a lehető legtöbb ponton mégis különbözik attól. A gyáriak most új képeken mutatják meg az egyetlen példány erejéig készülő különlegességet.

 

Először 2019-ben, a Genfi Autószalonon találkozhatott a közönség a Bugatti csupán egyetlen példányban készülő, Chiron alapokra épülő őrületéről, mely La Voiture Noire néven épült be a köztudatba. Persze, akkor még közel sem volt kész az autó, csupán a karosszériát tudták megmutatni a gyáriak, most viszont lassan a végére ér a fejlesztés és átveheti az autóját a hivatalosan meg nem nevezett, de igencsak tehetős tulajdonos, aki anno 11 millió eurót fizetett ki érte.

Ennek kapcsán a gyáriak most néhány új kép mellett elárulták azt is, hogy mennyi időt töltöttek a továbbfejlesztéssel a mérnökök. A szám egészen megdöbbentő, egészen pontosan 65 ezer munkaóráról van szó, ami annyit tesz, mintha egyetlen ember dolgozott volna az autón éjjel-nappal több mint 7 éven keresztül. Persze, ez csak így képletesen értendő, mert több profi mérnököt állított rá egyszerre a Bugatti a projektre, hogy minden idők legegyedibb és legkiválóbb autóját tudják átadni a megrendelőnek.

hirdetés

A La Voiture Noire egyedi karosszériája teljesen karbonszálas kompozit anyagból épül fel, a műszaki tartalomról pedig csak annyit lehet tudni, hogy a gyártó 8 literes négy turbóval megbolondított W16-os erőforrása dolgozik benne 1500 lóerős teljesítménnyel 1600 Nm nyomaték mellett.

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button