______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Újabb 1000 lóerő feletti kínai csodát mutattak be

hirdetés

Az egyik legnagyobb ázsiai gyártó, a BYD almárkájaként mutatkozott be a YangWang, mely nem aprózta el a piacra lépést. Az első autójuk egy brutális villanyos terepjáró nem kevesebb mint 1115 lóerős teljesítménnyel.

 

A kínai autóipar fellendülésével egy érdekes jelenség kezd kibontakozni. Az ázsiai gyártók ugyanis egyre inkább elhagyják az olcsóbb kategóriákat és nemes egyszerűséggel a csúcsra lövöldöznek. Ezt a receptet követi a BYD legújabb almárkája, a YangWang is.

Az új márka első modellje ugyanis nem más, mint egy nagy elektromos terepjáró, mely egyértelműen a luxus szegmenst célozza meg magának. Ennek értelmében a formaterv is igencsak bátor, bár sok helyen bele lehet látni az új Land Rover Defender megoldásait is.

hirdetés

Teljesítmény tekintetében aztán végképp nem fogják vissza magukat a kínaiak, az U8 névre keresztelt járgány ugyanis nem kevesebb mint négy elektromos motort foglal magába, összesen 1115 lóerős rendszer teljesítménnyel. Ezzel a gyári adatok szerint 3 másodperc alatt gyorsul 100-ra a gigantikus járgány, ami félelmetes dinamizmus egy ekkora testtel.

Persze, a gyáriak arra is gondoltak, hogy egy ekkora autónak városban is manőverezhetőnek kell lennie, ezért mind a négy kerék fordítható, ráadásul olyan mértékben, hogy gyakorlatilag egy helyben képes teljesen megfordulni az autó. Persze, a “rák” üzemmód is bekerült a repertoárba, azaz a parkolóhelyről ki, vagy oda beoldalazás is nagy segítség lehet a sofőr számára.

hirdetés

Az árazás egyelőre nem nyilvános, de a BYD korábban elárulta, hogy a YangWang a 800 ezer és 1,5 millió kínai juan, azaz nagyjából 40 és 80 millió forintos árkategóriát képviseli majd a piacon.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button