______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Új modell érkezik a Mercedes palettájára, elektromos formában is elérhető lesz a T-osztály

hirdetés

Tovább bővíti a palettát a Mercedes, ráadásul nem egy újabb SUV modell került bejelentésre. A T-osztály lényegében egy egyterű lesz a V-osztály alá pozícionálva, a mai trendekhez igazodva akár teljesen elektromos hajtással is.

 

Az biztos, hogy nem lehet mondani, hogy a Mercedes mostanság nem próbálkozik a paletta bővítéssel. Az átmaszkolt Navara árusítása X-osztály néven totális tévedésnek bizonyult ugyan, de talán egy másik kategóriában nagyobb siker érnek majd el “vendég” modellekkel. Érkezik ugyanis a Renault-Nissan-Mitsubishi csoporttal közösen fejlesztett T-osztály, mely egy divatos egyterű lesz közvetlenül a V-osztály alá pozícionálva.

Az újdonság a Mercedes elmondása szerint a kategóriájából kitűnő dizájnnal, tágas belső terekkel és megkapó ár-érték aránnyal kerül majd a szalonokba. A premier dátumát egyelőre nem árulták el a gyáriak, a kinézetéről is csak egy sejtelmes vázlatot dobtak be a köztudatba, de annyi már tisztázódott, hogy a normál benzines és dízel változatok mellett lesz belőle tisztán elektromos alternatíva is. Bár hivatalosan ezt nem erősítette meg a német gyártó, jó eséllyel a Renault Kangoo alapjaira felhúzott Citan következő generációja van érkezőben új elnevezéssel. Ez még egybe is vágna azzal, hogy a Kangoo is éppen egy generációváltás közepén van, az új felvonásnál pedig minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kapnak majd az elektromos hajtásláncok.

hirdetés

” A T-osztály úttörő elrendezésével és dizájn megoldásaival a funkcionalitás és az érzékekre hatás elegyét érjük el”- mondta Gorden Wagener, a Daimler vezető dizájnere, majd hozzá tette hogy a most készülő autó nagycsaládosoknak és autómegosztó szolgáltatásoknak egyaránt kiváló alternatíva lesz a jövőben.

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button