______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Fényjáték, avagy különböző animációkat is képes lesz lejátszani az Audi Q5 OLED hátsó lámpája

hirdetés

Az Audi a Q5 esetében alkalmazza először az OLED hátsó lámpák legújabb generációját. Változtatható lesz a dizájn és az animáció rajta, illetve a mögöttünk haladóknak is jelezhetünk majd vele.

 

Az Audi eddig is kínált OLED-es hátsó lámpákat a sportosabb modellekhez, de a Q5 modellfrissítésével ennek a technológiának a továbbfejlesztett változata elérhetővé válik “hétköznapibb” modellekhez is.

Továbbfejlesztett, mert most már akárcsak a hajtáslánc karakterisztikája vagy a digitális kijelző világa, a fényforrás mintázata is testre szabható lesz. Alapvetően három különböző dizájn közül választhat, aki beruház a feláras technológiára. Mindezek mellett nem csak a dizájn, hanem például az irányjelző animáció is megváltoztatható bármikor, illetve a nyitás-zárás fényjátéka is többféleképpen játszódhat le.

hirdetés

Ha ez nem lenne elég, a Q5 hátsó lámpája képes lesz a mögöttünk haladókkal is kommunikálni. Ha például túl közel jön valaki, akkor felvillan a lámpa, ezzel nagyobb figyelemre késztetve a másik autóst. A németek elmondása szerint a későbbiekben egyéb figyelmeztető szimbólumok is megjelenhetnek a fényforrásokon, hiszen lényegében ezek a mobiltelefonok világában is használt kijelzőkként funkcionálnak, azaz csak szoftveres kérdés, hogy mit akarunk rajtuk megjeleníteni.

“Egészen eddig csak a TT RS és az A8-hoz volt rendelhető az OLED lámpa, ám a Q5-el ez alapvetően változik meg. A hátsó fényforrások most már lényegében kijelzőként működnek a külső világ számára, ami korlátlan számú lehetőséget jelent a személyre szabhatóság és a biztonság továbbfejlesztésében.”- mondta Dr. Werner Thomas, az Audi OLED technológia projektvezetője.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button