______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Új generációt kapott a Maserati GranCabrio

hirdetés

A kupé változat után a Maserati kabriója is visszatért a kínálatba, azaz megérkezett a GranCabrio következő generációja. Első körben V6-os benzines motorral debütált az autó, de nemsokára érkezik a teljesen elektromos kivitel is.

 

A Maserati a GranTourismo modellt pár évnyi kihagyás után tavaly emelte vissza a palettára, most pedig a kabrió változat legújabb generációját mutatták be.

A dizájn alapvetően ennek megfelelően már ismerős lehet azoknak, akik követik a Maserati tevékenységét. Természetesen azért a kabrió megoldás valamelyest megváltoztatta az összképet, nem is éppen rossz irányba.

hirdetés

A GranCabrio ugyanis egy kimondottan elegáns 2+2-üléssel rendelkező autó lett, melynek vászonból készült teteje 14 másodperc alatt tűnik el a csomagtérben és akár 50 kilométeres óránkénti tempóig is üzemeltethető a nyitó-záró mechanizmus. Magát a folyamatot ráadásul már nem egy fizikai gomb nyomva tartásával intézhetjük el, hanem az infotainment rendszer megfelelő menüjében vagy pedig a megfelelő kézlendítéssel.

Természetesen, a mai kor követelményeinek megfelelően a műszeregység is teljesen digitális, illetve egy harmadik érintőképernyő is feltűnt, melyen kimondottan a klimatizálással kapcsolatos dolgokat intézhetjük el.

hirdetés

Motorizáltság tekintetében első körben a benzines változat érkezik meg, melyben a márka 3 literes V6-os Nettuno erőforrása dolgozik 550 lóerős teljesítménnyel. Később azonban, amolyan belépő szint szerepet betöltve elérhető lesz ugyan ez a motor 490 lóerős kivitelben is.

Természetesen a Maserati villanyosítási tervei között szerepel a GranTourismo és a GranCabrio is, így nemsokára bemutatkozik a teljesen elektromos Folgore változat is, melynek három elektromos motorja 761 lóerőt biztosít majd egyelőre ismeretlen hatótáv mellett.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button