______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A tervezettnél később debütál az elektromos Aston Martin

hirdetés

Az Aston Martin minimum egy évet tolja az első teljesen elektromos modelljének a premierjét, azaz a visszaeső kereslet miatt egyelőre kivár a gyártó.

 

Amilyen lendülettel kezdett terjedni pár évvel ezelőtt az elektromos autózás, legalább akkora visszaesés figyelhető meg ezen a területen az elmúlt egy évben. Sok gyártó már reagált is a kereslet hanyatlására, például a gyártási kapacitás csökkentésével vagy a tervezett elektromos paletta leépítésével.

Az Aston Martin ebben a helyzetben áll az elektromos piacra betörés előtt, így érthető, hogy egy picit újra kellett gondolniuk a stratégiát. Az eredeti tervek szerint ugyanis az első elektromos autójuk már 2025-ben bemutatkozott volna, de kereslet nélkül igencsak veszélyes egy ilyen lépés a jelenlegi gazdasági helyzetben.

hirdetés

Éppen ezért, Lawrence Stroll most bejelentette, hogy minimum egy évet tolják a bemutatót, tehát leghamarabb csak 2026-ban láthatják a vásárlók az elektromos Astont. “A vásárlói érdeklődés az elektromos autók iránt a mi árkategóriánkban közel sem úgy néz már ki, mint amire két éve számítottunk”- mondta Stroll, majd elárulta azt is, hogy a mostani vásárlók inkább a konnektoros hibridekre tartanak igényt. Miért? Mert ugyan van kereslet a villanyosításra, de az átlag Aston Martin vásárló azért ragaszkodik a hangzáshoz, az érzéshez és a belsőégésű motor jellegzetes szagához is. Első körben tehát hibrid fronton megy tovább a neves angol gyártó, melynek egyik eszköze az idén érkező Valhalla lesz.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button