Autós Hírek

Új elektromos pickup a láthatáron

Míg a Tesla kénytelen egyre inkább tolni a Cybertruck megjelenését, más gyártók sorra érkeznek a saját elektromos pickup megoldásaikkal. Már olyan gyártók is szóba jönnek, melyek teljesen új szereplők a piacon.

 

Az elektromos pickup mánia kirobbanása egyértelműen a Teslának köszönhető, amikor is évekkel ezelőtt bejelentették az igencsak formabontó Cybertruck-ot. Azóta persze folyamatosan tologatják csak a hivatalos megjelenés dátumát, ezzel teret adva más gyártóknak is, akik sorra jelentetik meg a saját megoldásaikat több-kevesebb sikerrel.

Sőt, olyan gyártók is becsatlakoznak a “versenybe”, melyek eddig nem is képviseltették magukat a piacon. Ilyen a Telo is, mely most bejelentette, hogy nemsokára megjelenik az első autója, mely Truck néven lesz majd megvásárolható és természetesen egy elektromos platós lesz.

Az eddigi villanyos pickup próbálkozásokkal ellentétben azonban a Telo Truck a méreteit tekintve nem tartozik majd a kategória nagyjai közé. Sőt, pont hogy a kompakt méreteivel hódít majd a gyártó szerint, hiszen egy a városban is kiválóan használható alternatíva lehet a 3,8 méteres hosszával. Ez nagyjából a kétajtós Mini méretosztálya, csak hogy azzal ellentétben a Truck egy Toyota Tacuma praktikumát hordozza magában az ígéretek szerint. Ezt azzal érik el, hogy az elektromos motorokat és az akkumulátorokat a padlóban rejtik el, így az utascellától és a platótól sem vesz el helyet maga a hajtás.

A praktikum abban is fellelhető, hogy nem feltétlenül kell pickupként használni a modellt, hanem, ha nincs túl sok csomag, akkor a platóból felhajtható egy harmadik üléssor is, fölé pedig felpattintható a gyári kemény felépítmény, ezzel lényegében, na meg az elválasztó-üveg eltávolításával, egy elektromos kisbuszt kialakítva.

Apropó hajtás. Ezt azért nem aprózza el a Telo, az első járgányukhoz ugyanis egy kétmotoros rendszert kínálnak 500 lóerőnyi összteljesítménnyel és a 106 kWh-s akkumulátornak köszönhetően 563 kilométeres hatótávval.

Persze, ez azt is jelenti, hogy kis mérete ellenére a Telo Truck nem éppen a legolcsóbb kategóriát képviseli majd. A tervek szerint Amerikában 50 ezer dolláros induló árral rendelkezik majd. Azt egyelőre nem árulta el a Telo (melyet az a Forrest North alapított, aki az első Tesla Roadster fejlesztésében is részt vett), hogy mikor kezdődik a Telo Truck gyártása, de előrendeléseket már le lehet adni rá a gyártói honlapon keresztül.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button