Autós Hírek

Ráfekszik a hangvezérlésre a Toyota

Mesterséges intelligencia alapú hangvezérlést ígér a Toyota a jövő modelljeiben, mely a tervek szerint olyan lesz, mintha egy tényleges operátorral beszélgetnénk. Több mint 200 funkciót vezérelhetünk majd így az autókban.

 

Manapság már nem ritka a hangvezérlés az autókban, sokan pedig már a mesterséges intelligencia alapú rendszerekkel is próbálkoznak. Most ez utóbbihoz csatlakozik a Toyota is, legalábbis a legújabb közleménye alapján.

A márka vezetősége ugyanis arról számolt be, hogy már javában tart az Arene OS operációs rendszer fejlesztése, mely a jövőben meghatározó szerepet vállal majd a hangvezérlés új generációjának megalkotásában. A mesterséges intelligencia alapú megoldást ugyanis úgy alkotják meg, hogy az olyan legyen, mintha ténylegesen egy emberi operátorral beszélnénk telefonon.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy nem csak előre betáplált parancsokkal dolgozik majd a Toyota hangvezérlése, hanem elég lesz nagyjából körülírni azt, hogy mit szeretnénk és az MI elkezd megoldásokat kínálni. Az ígéretek szerint pedig megoldások lesznek bőven, mivel az asszisztens több mint 200 funkciót fog majd kezelni az autóban.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy mikor kerül be először autóba az Arene OS alapú hangvezérlés, azt viszont elárulták a japánok, hogy nem csak ezen a fronton tesz majd jó szolgálatot a mesterséges intelligencia. A jövőben ugyanis azt a dizájnerek is használják majd az új Toyota modellek formájának kialakításához, ezzel jócskán lerövidítve a tervezési folyamatokat.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button