______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Új belépő szinttel bővül a BMW hibrid palettája

hirdetés

A 3-as és az 5-ös széria egyaránt megkapja a 20e megjelölésű konnektoros hibrid rendszert, mint új belépő szintet a BMW hibrid kínálatába.

 

320e és 520e néven, kombi és szedán kivitelben egyaránt megérkezik az európai piacra márciusban a BMW konnektoros hibrid modellcsalád új belépő szintű alternatívája.

A hajtáslánc alapja a 2 literes négyhengeres 163 lóerős benzines erőforrás, melyet egy elektromos motorral kiegészítve kapjuk meg a 204 lóerős összteljesítményt. Az erőátvitelről a nyolcsebességes automata váltó gondoskodik hátsó- és összkerék meghajtás esetén egyaránt.

hirdetés

Ezzel a specifikációval a 320e szedán 7,6 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, a kombi változatnak ehhez 7,9 másodpercre van szüksége. Az 5-ös széria esetében ugyan ez a hajtáslánc 7,9 és 8,2 másodperces 0-100-as értéket jelent.

Az új hibrid rendszer mindezek mellett akár 140 kilométeres óránkénti sebesség mellett is képes teljesen elektromosan működni, a hátsó ülések alatt elhelyezett 12 kWh-s akkumulátor csomag pedig 48-57 kilométeres villanyos hatótávot tesz lehetővé karosszériaváltozattól függően.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button