______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Túlteljesít a Toyota kis méregzsákja?

hirdetés

Már önmagában impresszív a Toyota GR Yaris gyárilag ígért 261 lóerős teljesítménye, ám egy olasz műhelyben lemérték az egyik első példány erejét, ami némi meglepettséget eredményezett. Jelentősen túlteljesített a kocsi a mérőpadon!

 

A Toyota hivatalosan is megkezdte az első GR Yaris példányok kiszállítását, aminek köszönhetően már néhány szerencsés kereskedő és tesztelő meg is szerezhette az első tapasztalatait a manapság kapható egyik legkeményebb hot hatch modellel kapcsolatban. Persze, ilyenkor mindenki arra kíváncsi, hogy vajon tényleg jót lép-e a járgány (persze, hogy jót), ám van, aki nem elégszik meg csupán holmi érzéki megállapításokkal és egyből a számok nyelvére tér!

Egy olasz csapat pontosan ezt lépte meg, azaz mérőpadra tették a kis méregzsákot, hogy tombolja ki nyugodtan magát. Vajon tudja hozni az 1,6 literes háromhengeres turbós erőforrás tényleg a beígért 261 lóerős teljesítményt? A mérés után elég érdekes kép rajzolódott ki!

hirdetés

A lemért GR Yaris példány ugyanis nem csak hozta a kötelezőt, hanem jelentősen túl is szárnyalta azt. Az olasz műhelyben ugyanis 278 lóerőt sikerült lemérni úgy, hogy a gépbe bekalibrálták a hajtásláncból eredő veszteségeket, tehát az érték a motor erejére vonatkozik. Fontos még, hogy a műhely állítása szerint teljesen gyári beállításokkal és kialakítással rendelkezett a tesztelt példány, ami hihető is, lévén, hogy még tényleg az első megérkező darabok egyikéről beszélünk!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button