______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Tőzsdére viheti a Volkswagen a Lamborghinit

hirdetés

A Volkswagen úgy döntött, hogy újragondolja a Bugatti, a Lamborghini és a Ducati jövőjére vonatkozó terveket, természetesen költségoptimalizálás miatt. A Bugatti elcseréléséről már korábban beszámoltunk, most viszont a Lamborghinit érintő változásokról érkeztek hírek.

 

A 2020-as év még a legnagyobb cégeket is nehéz helyzetbe hozta, így nem meglepő, hogy a Volkswagen csoport is elgondolkodott azon, hogy érdemes lehet néhány márka jövőjét újra átgondolni. Így lehetséges, hogy felmerült nemrég a Bugatti márka elcserélése Rimac részesedésért, illetve most a Lamborghini esetében is komoly változtatások merültek fel.

Egészen pontosan arról van szó a Reuters értesülései szerint, hogy a Volkswagen publikussá tenné az olasz sportkocsi részvényeket, hogy ezzel újabb befektetőket és bankokat vonzzanak be a cégcsoport megsegítésébe. A belsős Lamborghini informátor arra is kitért, hogy a Volkswagen úgy tervezi megoldani a részvény kereskedelmet, hogy a márka irányítása továbbra is a kezükben maradjon.

hirdetés

Ez a lépés nem egyedülálló a sportkocsimárkák történetében, hiszen nemrég az Aston Martin és a Ferrari esetében is volt rá példa. Az előbbi majdnem becsődölt a tőzsdei szereplés miatt, míg a második pillanatok alatt megtriplázta a részvények értékét a felfokozott befektetői érdeklődésnek köszönhetően.

A Volkswagen mindezek mellett a Reuters beszámolója szerint, ha bejön a tőzsdézés, akkor a Lamborghini erőteljes villanyosítását is megkezdheti pár éven belül, hogy meg tudjon maradni olyan piacokon is, ahol most 10-15 éves viszonylatban a belsőégésű motorok betiltását tervezik.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button