______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Toyota a Mazda palettában, vagy éppen fordítva? Mind a kettő egyszerre!

hirdetés

A Toyota és a Mazda együttműködése már korábban is megnyílvánult a márkák közti modellmegosztásban. Eddig azonban csak a Toyota kínált átmaszkolt Mazdát, most viszont fordulhat a helyzet egy kiszivárgott gyári információ alapján.

 

A Toyota és a Mazda nem ma kezdte az együttműködést, ami meglátszik abban is, hogy például az előbbi amerikai márkaképviselete már évekkel ezelőtt kínált ötajtós Mazda 2-est a helyi vásárlóknak Yaris néven. Most viszont újabb szintre lép a két japán gyártó együttműködése, ugyanis a feltételezések szerint a Toyota is bedobja közösbe az új Yaris hibird változatát, amit a Mazda apró változtatásokkal át is vesz.

Ami még furcsább, hogy ez a csere most nem az amerikai piacon történik majd, hanem bizony itt nálunk Európában. Na de mi értelme van ennek az adok-kapok játéknak? Jelen esetben leginkább a Mazda új fejlesztési irányaiban keresendő a válasz, azaz a japán gyártó határozottan kijelentette, hogy a jövőben a prémium piac bevételébe ölik majd a pénzt. Ebbe az elképzelésbe pedig érthető módon egy új Mazda 2 generáció teljes kifejlesztése már nem fér bele, tehát kapóra jön a Toyota kész autója némileg átmaszkolva.

hirdetés

Egyébként ezt az új irányzatot támasztja alá az is, hogy a Mazda már gőzerővel dolgozik az új hathengeres motorcsaládján is, mely benzines, dízel és hibrid formában egyaránt elkészül a tervek szerint. Ezzel kapcsolatban már az is kiderült, hogy az új erőforrás a 2022-ben bemutatásra kerülő új Mazda 6 generációban debütál majd, ami hátsó- és összkerekes formában egyaránt elérhető lesz.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button