______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Tovább csúszik a Tesla berlini gyárnyitása

hirdetés

Az eredeti tervek szerint már júliusban megkezdődött volna a termelés a Tesla német gyáregységében, ám akadt némi probléma, ami miatt csak 2022 elején gurulhatnak le majd az első Model Y-ok a szalagokról.

 

Bár meg kell hagyni, hogy eddig gyorsan zajlottak a Tesla németországi építkezései, a berlini Gigafactory nyitását most azonban úgy néz ki, hogy tolni kell minimum egy fél évet. Nem várt problémákba ütközött az amerikai cégóriás képviselete az Automobilwoche hírportál szerint.

Az egyik ilyen probléma, hogy a jelentések szerint a gyár akkumulátor előállító üzeménél akadtak konstrukciós és engedélyeztetésbeli problémák, amik előreláthatólag egészen 2022 januárjáig tolják majd a hivatalos megnyitót. A Tesla képviselete mindezek mellett leszögezte, hogy a gyár többi részlegének felépítése terv szerint, sőt még annál jobban is halad!

hirdetés

Problémát okoz mindezek mellett, hogy a brandenburgi környezetvédelmi hivatal is megtalálta az amerikai céget az építkezés kapcsán. Egészen pontosan arra világítottak rá a szakik egy rutinvizsgálat alkalmával, hogy az építkezésen használt csövek nem alkalmasak ipari szennyvíz elvezetésére, ami komoly veszélyt jelent a környék ivővíz készletére is. Emiatt a hatóságok konkrétan leállították egy hónapra az építkezést, hogy megoldást találjanak a veszély elhárítására.

Lesz tehát Tesla gyár Németországban, csak később, mint amire legelőször számítani lehetett. Ha viszont beindul a termelés, akkor itt készülnek majd az európai piacra szánt Model Y elektromos autók és az újgenerációs 4680-as akkumulátor cellák a tervek szerint.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button