______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy újabb mobilgyártó jelentette be, hogy autózásra adja a fejét

hirdetés

Autózni megy a techipar? Nagyon úgy tűnik, hiszen lassan már csak az a mobiltelefon gyártó nem jelenti be, hogy belevág az autóiparba, amely nem is létezik!

 

Komoly változások korát éljük, legalábbis ha azt tekintjük, ami tervben van az elkövetkező évekre. Jön a villanyosítás, magukat terelgetik majd az autók, akik pedig a techiparban tevékenykedtek eddig, azok az új korszak járműgyártói lesznek. A mobilosok legalábbis nagyon ebbe az irányba haladnak!

 

hirdetés

A Huawei és a Xiaomi után ugyanis egy másik ázsiai mobiltelefongyártó is bejelentette, hogy szerencsét próbál az autóiparban is. Az Oppo neve értelemszerűen nem mond túl sokat az európai fogyasztóknak, de ázsiában óriási névnek számít, a világ talán legnagyobb techforgalmát legonyolító BBK Electronics leányvállalata. Érdemes tehát nem félvállról venni a törekvéseiket, legalábbis komolyságban ugyan arról a szintről beszélhetünk, mint a már említett két konkurens cég esetében.

A Car News China számolt be arról, hogy az Oppo már meg is kezdte olyan szakemberek magához csábítását, akik eddig az autóiparban tevékenykedtek. “Még az autógyártásban is azokra a területekre összpontosítunk, ahol a márkánk jól teljesíthet. Ha az autógyártók nem tudnak jó autókat építeni, de az OPPO-nak ehhez megvan az ereje, akkor miért ne próbálnánk meg mi is” – mondta Tony Chan, a vállalat vezérigazgatója.

Egyértelmű az is, hogy az Oppo elektromos vonalon lépne színre az autók világában, ezt előkészítendő pedig már fel is vették a kapcsolatot a Tesla egyik akkumulátor ellátójával, a Contemporary Amperex Technology vállalattal, sőt már az is megvan, hogy az új ágazat központja Chengdu városában lesz kialakítva.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button