______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Tovább bővül a Skoda elektromos palettája

hirdetés

A Skoda bemutatta a legújabb modelljét, mely lényegében a belépő szintet jelenti majd a márka elektromos palettájára. Az Epiq vezeti be egyben a márka legújabb formai irányzatát.

 

A Skoda nemrég jelentette be, hogy a Karoq elektromos átirataként kerül fel a kínálatba nemsokára az Elroq, most pedig egy újabb villanyos modell került bejelentésre. Ez nem más, mint az Epiq, mely a belépő szintet jelenti majd a gyártó elektromos palettájára.

Az újdonság csupán 4,1 méteres hosszúsággal rendelkezik, tehát nagyjából a Fabia dimenzióit kell elképzelni. A dizájn lényegében a Skoda legújabb formai irányzatát hordozza magán, amit a gyáriak csak Modern Solid elnevezéssel illetnek. Ennek a része a lökhárítóval is harmóniát alkotó LED-es világítás, a hátrafelé emelkedő övvonal és a “lebegő tető” kialakítás.

hirdetés

Bár a 4,1 méteres hossz erősen behatárolja a belső méreteket is, a gyáriak mégis kényelmes, 5 személyes kialakítást ígérnek akár 490 literes csomagtérrel megfűszerezve. Belső dizájn tekintetében az Epiq leginkább a minimalista vonalat képviseli, a műszerfalon például az infotainment kijelző mellett csak egy apró méretű digitális műszeregységet találhatunk, de azért felbukkan néhány fizikai gomb is középen. A kormány kialakítása is kimondottan érdekes, háromküllősnek néz ki elsőre, de a karimát csak két küllő köti össze a középpel.

A technikai részletekbe egyelőre nem mentek bele a gyáriak, de annyit már elárultak, hogy 400 kilométeres hatótávolságra számíthatnak majd a vásárlók, az akkumulátor töltöttségét pedig külső eszközök villannyal ellátására is lehet majd használni.

hirdetés

Ami ennél is fontosabb, hogy a Skoda úgy tervezi, hogy nagyjából a 10 millió forintos árkategóriát célozzák meg vele, azaz ténylegesen a belépő kategóriát képviseli majd az Epiq a Skoda elektromos világába. A gyártás 2025 folyamán kezdődik majd meg a Volkswagen spanyol üzemében.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button