______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Történetében először lépte át a 10 ezer darabos éves értékesítést a Lamborghini

hirdetés

2023-ban több mint 10 ezer autót értékesített a Lamborghini, ami abszolút rekord a márka egész eddigi fennállása óta. Továbbra is az Urus SUV a legkeresettebb modell.

 

Érdekes belegondolni, hogy a Lamborghini 25 évvel ezelőtt, mielőtt az Audi fennhatósága alá került, évi pár száz darabos értékesítéssel büszkélkedhetett. Persze, ekkor még nem is beszélhetünk akkora palettáról, mint ma, de mégis csak figyelemreméltó a márka fejlődése ezen a fronton.

De hol tartunk most? A Lamborghini büszkén tudatja mindenkivel, hogy a márka történetében először sikeresen átlépték a 10 ezer darabos értékesítést éves szinten. Ez egészen pontosan annyit tesz, hogy 2023 folyamán összesen 10 ezer és 112 darab autót sikerült eladniuk, ami 10 százalékos növekedés a 2022-es adatokhoz képest.

hirdetés

A legnagyobb húzóerő természetesen még mindig az Urus, melyből 6087 darabot sikerült értékesíteni a tavalyi évben. Csak hogy lássuk az arányokat, ezzel minden 10 eladott Lamborghiniből 6 az SUV modell valamelyik variánsa volt. A második helyen a Huracán áll, melyből 3962 darab talált magának új gazdát.

A 10 ezer darab fölötti eredmény mindezek mellett azért is impozáns, mert a szintén nagy siker elé néző Revuelto még nincs benne ebben a listában, hiszen az új hibrid sportkocsi értékesítése még csak idén kezdődött meg.

hirdetés

Érdemes még azt is áttekinteni, hogy mely országokban a legerősebb az olasz márka. A legnagyobb felvásárló piac még mindig az Egyesült Államok, de sokat erősödött a Lamborghini Európában is. Németországban például egy év alatt majdnem ezer autót rendeltek be, Angliában is hasonló eredmények születtek. Kína továbbra is jelentős felvásárlóerővel bír, illetve Japán felzárkózása is megfigyelhető a listában.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button