______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Törölte a Mazda a TCR projektet

hirdetés

A japán gyártó amerikai kirendeltsége még tavaly októberben jelentette be, hogy elkezdődött a 3-as széria alapjaira épített TCR versenyautó fejlesztése. A premier hivatalosan jövőre lett volna beidőzítve, ám most a koronavírus által okozott nehézségek miatt törölték az egész projektet.

 

A pandémia a legtöbb autógyártót arra kényszerítette, hogy így vagy úgy, de áldozatokat hozzanak a megmaradás érdekében. Van, ahol embereket küldenek el és gyárakat számolnak fel, máshol viszont épp fejlesztés alatt álló projekteket dobnak a kukába. Ez lett most a Mazda3 TCR versenyautó veszte is.

A Mazda amerikai részlege ugyanis még tavaly októberben jelentette be, hogy elkezdődött a túraautó bajnokságra szánt 3-as széria fejlesztése. Az első tervek szerint a 350 lóerős turbós négyhengeres járgány már idén versenypályára léphetett volna, aztán pedig jött a hír, hogy egyre nehezebbek a fejlesztés körülményei a koronavírus miatt, így csak jövőre készülhet el a versenygép.

hirdetés

Sajnos azóta még tovább romlott a helyzet, így amilyen hirtelen dobták be a Mazda3 TCR fejlesztéséről szóló hírt a köztudatba, olyan hirtelen érkezett is a bejelentés: senki se várja jövőre az újdonságot, mert költségcsökkentés okán az egész projekt ment a levesbe!

“A koronavírus által kialakított helyzet sajnos arra késztetett minket, hogy töröljük a Mazda3 TCR projektünket. Köszönjük minden rajongónknak és támogatónknak, hogy ekkora lelkesedéssel álltak és állnak a Mazda versenysportokban jelenléte mellé!”- mondta Emily Taylor, a Mazda USA kommunikációs igazgatója.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button