______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Törölheti a Toyota az utcai szupersportkocsi projektet

hirdetés

A Toyota már egy ideje fejleszti a GR010 Hybrid versenyautó utcára szánt változatát, ám most egyes jelentések szerint mégis úgy dönthetnek a japánok, hogy nem lesz belőle semmi. A prototípussal történt egy baleset.

 

A Toyota a Le Mans Hypercar szériába szánt versenyautóját idén év elején leplezte le, az utcai változat pedig a tervek szerint valamikor jövőre érkezett volna meg. Ez most az Autoblog magazin értesülései szerint megváltozhat, miután a japánok törlik a szupersportkocsi projektet.

A beszámolók alapján a GR010 prototípussal történt egy igen komoly baleset tesztelés közben a Fuji versenypályán, melynek következtében az teljesen kiégett. Persze, ilyen előfordul, de a jelek szerint a probléma forrása olyan jellegű lehet, amit túl sok pénz és energia befektetésével lehetne csak kiküszöbölni, így inkább szőnyeg alá söprik a három évnyi fejlesztést a gyáriak.

hirdetés

A baleset, és az utcai változat kukázása semmilyen következménnyel nem lesz a verseny kivitelre a jelenlegi állás szerint, hiszen most már kiderült, hogy a Hypercar kategóriában részvételnek nem alapkövetelménye egy utcai változat piacra dobása, elég ha csupán a hajtáslánc bizonyos részeit hasznosítják majd egy akár már meglévő modellben is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button