______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Naponta 1000 félkész autót tol be a parkolóiba a GM a chiphiány miatt

hirdetés

A GM a chiphiány alatt is folytatja a termelést, azaz inkább tárolnak félkész modelleket, míg meg nem érkeznek a kérdéses alkatrészek. Mennyit? A legfrissebb jelentések szerint már így is több tízezer kocsi várja a végső összeszerelést.

 

A félvezető-hiány alatt a gyártók alapvetően három stratégiát választhatnak. Az első a teljes leállás a készletek felhalmozásáig, a második a csökkentett kapacitással gyártás, míg harmadik útnak ott van az eredeti ütemterv betartása a hiányzó alkatrészek beszerelése nélkül. A GM ez utóbbit választotta, aminek köszönhetően egyre méteresebb, befejezésre váró készletek halmozódnak fel a gyári parkolókban.

A Detroit Free Press beszámolója szerint jelenleg csak a texasi üzem környezetében már több mint 10 ezer végső összeszerelésre váró SUV és pickup modell parkol, többek között Cadillac Escalade, GMC Yukon és Chevrolet Tahoe modellek. A szám pedig a jelenlegi termelés mellett 1000 darabbal fog növekedni, azaz ha belátható időn belül nem oldódik meg a beszállítói probléma, a GM is kénytelen lesz visszavenni a lendületből.

hirdetés

Márpedig jelenlegi állás szerint az nem igazán mostanában fog megoldódni. A Daimler elemzői például arra számítanak, hogy még 2022-ben is velünk lesz a félvezető-hiány, ráadásul a globális szinten megint egyre inkább elharapódzó pandémia is beleszólhat még a dolgokba.

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button