______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Több mint 300 lóerős hibrid teljesítményt kaphat a következő Peugeot 308 csúcsváltozata

hirdetés

A Peugeot 2022-re ígéri a 308-as új generációját, amivel kapcsolatban most elkezdtek információk kiszivárogni. Két elektromos motorral ellátott hibrid rendszert kaphat a csúcsmodell.

 

A Peugeot 308 jelenlegi generációja már igencsak a modellciklusa végén jár, így érthető, hogy elkezdtek kiszivárogni az információk a 2022-ben várható utódról. Az Autocar magazin tudott meg néhány érdekességet, ami főleg a hibrid változatokra vonatkozik.

Kiderült ugyanis, hogy többféle benzin-elektromos kivitelt is kínálnak majd a franciák a már jól bevált EMP2 platformra építve. Lesz például egy belépő szintű variáns, melyben az 1,6 literes benzines egységet egy elektromos motorral egészítik ki. Ebben az esetben csak az első tengely kap hajtást, a beállítások pedig inkább a takarékosságra lesznek kihegyezve.

hirdetés

A paletta csúcsán is egy hibrid fog trónolni, nem meglepő módon GTi elnevezéssel. Itt is az 1,6 literes benzines egységgel találkozhatnak a vásárlók, viszont turbóval és két elektromos egységgel megtámogatva. A benzines egység és az egyik elektromotor egyaránt az első tengelyt mozgatja majd, míg a másik villanyos erőforrás a hátsó kerekek hajtásáért lesz felelős. Az összkerék meghajtás mellé 300 lóerő feletti teljesítményt is ígérnek a gyáriak, ami egy újabb igazi hot hatch megszületését sejteti a Peugeot kínálatában.

(a képeken a 308 GTi kifutott szériája látható)

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button