______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nem kap Android Auto támogatást a Toyota Supra

hirdetés

Miután a BMW bejelentette, hogy idén a paletta többsége megkapja az Android Auto támogatást, elkezdhettek reménykedni a Z4-el közös alapokra építkező Toyota Supra rajongók is. Nem kellett volna

 

Ma már a komolyabb autógyártók esetében természetes, hogy az újabb modellek az Apple és az Android telefonokat teljes mértékben tudják kezelni, ezzel lehetővé téve az okostelefonok integrációját a járgány saját rendszerébe. A BMW is bejelentette, hogy idén a paletta majdnem minden tagja megkapja az Android Auto támogatást (az Apple CarPlay eddig is működött), amit a felhasználók nagy örömmel fogadtak, hiszen nem mindenki iPhone-al mászkál, a telefon tükrözése a kijelzőre pedig egy kényelmes alternatíva a navigációs rendszerek és az egyéb applikációk használatához.

Természetesen elkezdtek reménykedni a Toyota Supra tulajok is, hiszen a japán sportkocsi teljes mértékben a BMW Z4 alapjaira épült fel, azaz joggal merül fel, hogy a fejlesztések ebben az esetben is alkalmazhatóak lesznek. Most viszont kiderült, hogy ez közel sem igaz!

hirdetés

A Supra esetében ugyanis a régebbi iDrive 6 rendszert alkalmazták a gyáriak, míg a Z4-ben és az újabb BMW-modellekben a 7-es verzió található már meg, így a frissítés nem érvényes a sportkocsi japán átiratára (meg azokra a bajorokra sem, amik még ugyanezt a verziót használják).

A Toyota szerint viszont nincs semmi probléma, a márka egyik képviselője elmondta ugyanis, hogy a sportkocsi vásárlói nem igénylik az Android Auto meglétét, eddig egy reklamációt sem kaptak ezzel kapcsolatban a szalonokban. Ez már csak azért is furcsa, mert a legújabb felmérés szerint az okostelefonok 86 százaléka használ Androidos alapokat, míg az iOS felhasználók aránya csupán 14 százalékra tehető.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button