______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Tisztán elektromos biztos nem lesz a Porsche 911, hibrid viszont még lehet belőle

hirdetés

Az elektromos Taycan sikerei után nem sokkal szárnyra kapott a híresztelés, hogy teljesen elektromossá válhat a Porsche 911 modellcsalád is. Ezt Oliver Blume vezérigazgató most megcáfolta, a hibrid lehetőséget viszont nem zárta ki.

 

Bár nagyon sokan kételkedtek, hogy egy elektromos modell hogyan illeszkedhet be a Porsche palettájába, a Taycan viszont minden kétséget eloszlatott a kétségekkel kapcsolatban. Elektromos és mégis meg tudott maradni igazi Porschénak, legalábbis a felhasználók és a tesztelők döntő többsége ezen a véleményen van.

Talán pont emiatt kezdték el találgatni egyesek, hogy a 911 széria vajon mikor vált teljesen elektromosra, hiszen jelen pillanatban úgy tűnik, ez a jövő, a gyártók egyre inkább ebbe az irányba tolják el a palettájukat. Most viszont vége a találgatásoknak, Oliver Blume, a márka vezérigazgatója ugyanis elmondott mindent a Bloomberg-nek, a tisztán elektromos 911-essel kapcsolatban.

hirdetés

Nem lesz! Ez a rövid tényállás, a márka vezetősége szerint ugyanis nem lenne értelme villanyosítani a szóban forgó modellt, mivel az eleve belsőégésű motorosnak lett tervezve. “Tisztázzuk le már az elején, hogy a 911-es még nagyon sokáig belsőégésű motorral fog készülni. Az autó egész koncepciója úgy készült el, hogy azt hagyományos értelemben vett motor hajtsa. Nem látjuk értelmét ezt tisztán elektromos hajtással vegyíteni, mi ugyanis abban hiszünk, hogy egy elektromos modellnek eleve annak kell készülnie már a tervezés legelső lépésétől”- mondta Blume, majd azt is hozzátette, hogy viszont a későbbiekben más néven és más eszmeiséggel azért lehet majd villanyos kétajtós sportkocsi a palettában, hiszen az ebben a technológiában rejlő lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.

A hibridezés viszont teljesen más tészta, Blume abban kimondottan nagy fantáziát lát, sőt az elmondása szerint idővel elkerülhetetlen lesz a villanyosítás legalább ezen a szinten. “A 911-es jövőjével kapcsolatban egy különleges, nagyon teljesítményorientált hibrid képe rajzolódik ki a fejünkben, például 400 voltos elektromos egységgel. Nagyjából ezen a módon képzeljük el a 911 jövőjét.” -hangzott az igazgató kijelentése, mellyel lényegében megerősítést nyert a legendás sportkocsi hibridesítése a közeljövőben.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button