______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Tisztább formatervet kaphatnak a jövőben a BMW-k

hirdetés

Bár az értékesítési adatok szerint nem nevezhető teljes bukásnak a BMW jelenlegi igencsak megosztó formai irányzata, a jövőben jó eséllyel mégis visszavesznek a gyáriak kicsit ezen a fronton.

 

Talán az autóipar egyik legmegosztóbb formai irányzatát a BMW paletta képviseli jelenleg. Sokan nem akarják megszokni a méretes hűtőrácsokat, az egyre vékonyabb fényforrásokat és az éles töréseket a karosszérián. Most már ott tartunk, hogy a korábbi BMW dolgozók többsége is nevetségesnek nevezte azt, amit a legújabb bajor modelleken látni lehet.

A jövőben azonban ez változhat, legalábbis erre utalt Adrian van Hooydonk, a márka dizájnért felelős igazgatója egy Top Gear interjúban. “Nem ignoráljuk a visszajelzéseket. Halljuk őket és foglalkozunk velük. Azt hiszem, a jövőben egyre fontosabb lesz, hogy letisztultabb legyen az autók formája. A hűtőrácsot is úgy tervezzük meg, hogy az arányos legyen az autó többi méretével”- hangzik a kijelentés.

hirdetés

Adrian van Hooydonk persze hangsúlyozza azt is, hogy a jelenlegi formai irányzatot nem lehet bukásnak nevezni, mert hiába a megosztottság, az értékesítési adatok inkább teljes sikert mutatnak.

Fontos részlet még, hogy ha a formatervezés mostantól más irányba indul el, annak eredményét az utca embere csak súlyos évek múlva veheti észre. A most fejlesztés alatt álló és jó eséllyel már kész formatervvel rendelkező modellek ugyanis az elkövetkező években kerülnek piacra és legalább nyolc évig ott is lesznek. Ennek értelmében az új irányvonal legkorábban 2030 után kerülhet bemutatásra. Addig meg sok dolog történhet még a napról-napra változó autóiparban.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button