Autós Hírek

Elektromos formában is elérhető lesz a Cadillac Escalade

A Cadillac még 2021-ben védette le az Escalade IQ elnevezést, most pedig egy kedvcsináló képecskével erősítették meg, hogy már gőzerővel készül az elektromos változat, mely hosszított kivitelben is elérhető lesz.

 

A GM jövőre vonatkozó tervei között komoly szerepet játszik a villanyosítás. Ennek legjobb példája, hogy a cégcsoport luxusmárkája, a Cadillac már gőzerővel halad ezen az úton, hiszen a Lyriq SUV nem csak a tengerentúlon, hanem Európában is részt vesz az elektromosra vágyó vásárlók kegyeiért folyó harcban.

Nemsokára egy újabb szereplő is megjelenik a Cadillac villanyos kínálatában, a gyártó ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy még idén megérkezik az Escalade IQ, azaz elektromos formában is kapható lesz a méretes SUV modelljük. A nevet még 2021-ben védette le a gyártó, ráadásul nem csak Escalade IQ, hanem mindjárt IQL formában is, azaz egyértelműen a hosszított kivitel is elérhető lesz villanyos formában.

Egyelőre a technikát érintő részletekbe nem ment bele a gyártó, de minden bizonnyal a Hummer BT1-es platformjára épül majd fel az autó, ami által nem kizárt, hogy az elektromos Escalade is az 1000 lóerős villanyos kategóriát lesz hivatott képviselni.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button