______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Teslát akart venni, 28-at rendelt belőle véletlenül

hirdetés

Egy német férfi a nemrég bejelentett elektromos autókra érvényes támogatások hatására úgy döntött, hogy lecseréli a család Ford Kugáját egy Tesla Model 3-ra. Ez mind szép és jó, csak végül véletlenül nem egyet, hanem majdnem 30-at rendelt be az amerikai elektromosból.

 

Az online autó vásárlás egy igencsak kényelmes és hasznos dolog, viszont van pár dolog, amire érdemes ilyenkor odafigyelni. Ezt most egy életre megtanulta egy német családapa is, aki a nemrég bejelentett elektromos autó állami támogatások hatására úgy döntött, hogy vásárol egy Tesla Model 3-at. A család kálváriáját a lelkes apuka fia osztotta meg a Reddit fiókján.

A fater tehát le is ült a gép elé, hogy online leadja a rendelését az 52 ezer eurós kocsira, de szerencsétlen ahányszor rányomott a rendelés leadása gombra, mindig egy hibaüzenetet küldött neki a gyári Tesla oldal. Emberünk viszont nagyon akarta a kocsit, ezért nem adta fel. Összesen 27 alkalommal kapott hibaüzenetet, mielőtt a rendszer végre visszaigazolta a megrendelését. Siker! Örült a család!

hirdetés

Egészen addig, míg rá nem néztek a Tesla fiókjukra, ahol már az szerepelt, hogy 28 sikeres megrendelést adtak le pár órán belül összesen 1,4 millió euró értékben. Természetesen azonnal leverte az addig lelkes ügyfelet a víz, ekkora összeget még életében nem látott, ráadásul mi a fenét kezdjen 28 kocsival, amit ki sem tud fizetni? Mázli, hogy a Tesla megrendeléskor nem vonja le a teljes összeget, csupán akkor kezdi el az előre beállított fizetési ütemezést teljesíteni, ha ténylegesen feldolgozásra kerültek a tételek.

Lépni kellett, ráadásul gyorsan, ezért azonnal el is kezdték törölni a rendelések közül a felesleges példányokat, csak hogy minden egyes visszamondásért 100 eurót von le a rendszer, azaz összesen 2700 eurót, csaknem egy millió forintot kellett volna fizetni. Ez sem kis összeg, ezért a vásárlók sietősen vették fel a kapcsolatot a Tesla képviselettel, akik szerencsére rugalmasan álltak a dologhoz (mégiscsak náluk volt a hiba), ezért törölték mind a 28 tételt a listáról. A sztori végül szerencsésen végződött, az új Tesla is megrendelésre került egyetlen példányban, viszont ez kiváló bizonyítéka annak, hogy figyelmesen bánjunk az online megrendelésekkel. Ha hiba van, akkor érdemes annak először utána járni, nem pedig úgy ütni továbbra is az OK gombot, mintha az életünk múlna rajta…

hirdetés

(forrás: Carscoops)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button