______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Adaptív tempomattal is kérhetőek a BMW motorkerékpárok

hirdetés

Mostanság egyre több olyan technológia jelenik meg a motorkerékpárok esetében is, ami eddig csak az autózás világában volt teljesen mindennapos. Most a BMW jelentette be, hogy intelligens távolságtartó tempomatot szerelnek a komolyabb motorjaikba.

 

Múltkoriban számolhattunk be arról, hogy automatikus vészhívó rendszert fejlesztett ki motorosok számára a Bosch, most itt is van a következő technológia, melyet az autózás világából ültetnek át motorkerékpárokra. Ez az adaptív tempomat, melyet a BMW kínál majd a komolyabb kétkerekűekhez.

Sima sebességtartó automatikát eddig is alkalmaztak motoroknál, a távolságartó fajta viszont még ritkaságszámba megy. Ezen javítanak most a németek, hiszen nincs annál kényelmesebb, mint amikor csak ülni kell a nyeregben, a szerkezet pedig minden lassítást és gyorsítást magától elvégez.

hirdetés

A BMW ráadásul egy olyan megoldást kínál majd, ami indexeléskor automatikusan felgyorsít, hogy az előzést biztonságosan el tudjuk végezni. Azt viszont hangsúlyozza a gyártó, hogy a folyamatos figyelmet továbbra sem tudja kiváltani a rendszer, ugyanis a most bejelentett ACC (Adaptive Cruise Control) csak mozgó járművekhez képes alkalmazkodni. Ez annyit tesz, hogy ha megáll előtted a sor, akkor ne bízz abban, hogy magától elkezd fékezni a motor, mert egy életre szóló és fájdalmas csalódás lesz a vége…

Jó hír viszont, hogy a távolságtartó rendszer kanyarokban, enyhe motordöntés mellett is működik, sőt, ezeket a kanyarokat képes előre észlelni és lelassítani a járművet ahhoz, hogy kényelmesen és stabilan tudjuk tartani a motorkerékpárunkat.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button