______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Tesla vezérigazgatói posztot utasított vissza Herbert Diess

hirdetés

Herbert Diess, a Volkswagen jelenlegi vezérigazgatója most a Tesla vezetője is lehetne egy jelentés szerint, ám ő inkább a német márkát választotta anno.

 

A BMW-nél eltöltött 15 év után Herbert Diess 2014-ben otthagyta a bajor márkát, hogy máshol is kamatoztassa a tudását és a tehetségét. A menedszer ekkor került a Volkswagen vezérigazgatói székébe, ám egészen eddig titok volt, hogy lett volna más lehetősége is a továbblépésre.

A Business Insider Germany magazin tudomására jutott, hogy egykoron nagyon úgy nézett ki, hogy Diess lesz a Tesla első embere, miután a jelentések szerint maga Elon Musk kereste fel, hogy vegye át az irányítást, sőt, az amerikai még szerződéstervezetet is küldött neki. Diess ezt akkor mai napig tisztázatlan okok miatt visszautasította és elvállalta a Volkswagen vezetését. A döntés megértéséhez azonban tisztázni kell, hogy 2015-ben a Tesla még alapvetően máshogy nézett ki, mint most, hiszen akkoriban az amerikai gyártó évi 7500 darabos értékesítésről beszélhetett, míg most egy negyedévben 180 ezer megrendelés érkezik be hozzájuk.

hirdetés

A sztoriban az érdekes, hogy Elon és Diess az események után nem haragudott meg egymásra, sőt azóta is kölcsönös tisztelettel beszélnek a másik félről, ha az felmerül egy-egy interjúban. Sőt, a Volkswagen vezér korábban még be is fektetett a Teslába.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button