Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Télre magasabb oktánszám? Kérdezz-Felelek Extra

Mihály új autóját télen csak ritkán használná. Úgy hallotta, hogy a 100-as benzin kevesebb lerakódást okoz hosszú állások alatt az üzemanyag-rendszerben, mint a 95-ös. Igaz ez? Csik válaszol!

 

Érthető, hogy valaki a téli latyakos és hideg időszakban kevesebbet veszi elő az autóját, hogy kímélje azt (bár a legtöbben éppen a járgánnyal védik magukat az időjárás viszontagságai ellen). Ilyenkor sokat áll az autó, ami köztudottan éppen annyira árthat, mint a túlhasználat.

hirdetés

“Tisztelt Szerkesztőség!

Tanácsukat szeretném kérni.

Tavasszal vásároltam egy 2019. gyártású használt Dacia Sandero Stepway gékocsit 38 ezer kilóméterrel.Ez az első turbós autóm.
Ezelőtti autóm egy Suzuki Ignis volt amit 0. km-el vettem és 18 éves koráig használtam hiba nélkül, de egyszer minden elhasználódik.Most volt lehetőségem a Daciát megvenni és szeretném hosszú évekig hiba nélkül használni.95-ös benzint tankoltam eddíg.Felmerült bennem, mivel
közeledik a tél jönnek a mínuszok kevesebbet használom az autót.
Úgy tudom hogy a 100-as benzin olyan adalékokat tartalmaz amik megakadályozzák a lerakódásokat és a benzinellátó rendszerben nem keletkezik olyan kocsonyás anyag ami károsítaná a turbót, az autót.
Érdemes-e a téli időszakra 100-as benzint tankolnom és tavasszal visszaállni a 95-ös benzinre?
Válaszukat várva, üdvözlettel
Krucsó Mihály”

Van ebben valami igazság? Vagy teljesen máshogy néz ki a képlet? Csik járja körbe a témát!

Kedves Mihály!

A válasz megértéséhez érdemes tisztában lenni a 100-as prémium és a 95-ös normál benzin közötti különbségekkel.

A 95-ös benzinbe mostanában már több mint 5, de kevesebb mint 10 százalék etanolt kevernek, ezért is szerepel az E10 jelzés a kútoszlopon. Ha egy autót 95-ös benzinhez terveznek, nagyon ritkán tud előnyt kovácsolni az annál nagyobb oktánszámból, hiszen az oktánszám a benzin komprimálhatóságára (összenyomhatóságára) vonatkozik, ergo vagy a fizikailag tervezettnél nagyobb kompresszióviszonyúnak kellene lennie a motornak (más hengerfej, púposabb dugattyú), vagy a turbónyomást kellene megnövelni, utóbbit pedig csak úgy, házilag nem ajánlott, a motorvezérlő pedig nem fog utánamenni annyival a jobb benzinnek, hogy később engedné el a turbónyomást. Tehát mérhető, érezhető előnye igazából nincs a 100 oktánosnak. Más kérdés, ha a hetvenes évekből, a nyolcvanas évek elejéről származó, 98-as oktánszámhoz tervezett autónk van, mert abba sajnos szükséges a nagyobb oktánszám, másképpen csörög, gyenge a motor és hamar tönkremegy. De ez a Dacia nem ilyen.

A 100-as prémium benzinek előnye inkább a sokkal összetettebb és alaposabb adalékolásban rejlik, illetve… na erről később. Tehát az adalékolás – több detergens, jobban egyben maradó komponensek. Mert az E5/E10-es benzin alapvetően a specifikált oktánszámú benzinből, etanolból a megadott százalékos maximumig, illetve a kettőt ideig-óráig egy vegyületként egyben tartó olefinszármazékból áll. Utóbbira azért van szükség, mert a benzin és az etanol rosszul oldódik egymásban, de ehhez az olefinhez mindkettő kapcsolódni tud – ideig-óráig. A 100-as benzinekben eleve kevesebb alkohol szeretne különválni a benzintől, s a jobb elegyítő-olefinek tartósabban is egyben tartják az egészet.

Régebben az összes prémium benzin, de a legjobb információim szerint ma már csak az OMV-é nem, vagy csak elenyésző (0,2% alatt) arányban tartalmaz etanolt. Az OMV ugyanis a benzinnel sokkal szívesebben egybekelő etil-tercier-butil-étert használja alkoholként a 100-as prémium benzinjében, s az így módon etanolosított benzin sokkal kevésbé is esik szét az állásban.

Mert viszont, ha az E5/E10-es benzin szétesik, akkor a benzin része párologni kezd, az etanol része almasavas erjedéssel maró ecetté válik, az olefin pedig agyagként beleköt mindenbe, ahol jelen van és szűkek a járatok – csúnya baleset ez, amit jobb megelőzni.

Ám a savasodás miatti károsodásra csak a 25 évnél idősebb autók érzékenyek, egy rendszeresen használt autónál pedig amúgy is kicsi az esélye annak, hogy szétesne a benzin. A hidegre jellemzően egyik benzinfajta sem érzékenyebb, tehát a téli használat sem indokolja a prémium üzemanyagot.

Muszájból az ember tehát csak hosszabb időre leállított, vagy nagy oktánszámra specifikált járműbe vesz 100-ast, különben inkább csak a jó érzés, illetve az üzemanyag-rendszer lerakódás-mentesebb működése érdekében tesz ilyet.

Üdv

Csikós Zsolt

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Egy komment

  1. Az olefin-ből lesz a kocsonya, nem az etanolból. Márpedig olefin minden benzinben van. Az olefonből is akkor lesz kocsonya, ha levegővel érintkezik. Karburátorban mindig érintkezik levegővel, de zárt befecskendőben már nem. Tankold tele az autót, hogy a lehető legkevesebb felület legyen a levegővel való érintkezéssel – ha már a beöntőcsőben áll a benzin, akkor a legkisebb a felület.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button