______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Teljesen új pályán a Citroen C4

hirdetés

A Citroen hivatalos képeken mutatta meg az új C4 generációt, mely gyakorlatilag teljesen leszámolt az elődmodell stílusával. Terepkupé jelleg és elektromos hajtáslánc az új irányvonal.

 

A Citroen ugyan a hivatalos premiert csak június utolsó napján ejti meg, de az új C4 generáció megjelenését és fontosabb jellemzőit nem titkolják tovább a franciák. Mondhatni, hogy nem csak generációt vált, hanem egyben kategóriát is a járgány.

Az eddigi tipikus alsó-középkategóriás autó helyett ugyanis a gyári képeken bizony már egy SUV jelleggel rendelkező négyajtós kupé köszön vissza. Szemmel láthatóan nagyobb a hasmagasság és megjelentek a műanyag betétek is szép számmal az autó külsején. A C4 orra a jelenlegi Citroen márkaarculatot kapja meg, hátul pedig hangsúlyosan kiemelt lámpákat és méretes légterelőt találhatunk.

hirdetés

A belső tér kellően letisztult, a központi kijelző elrendezése és dizájnja pedig még gusztusosnak is mondható. Természetesen digitális a műszeregység is és nem maradhatott le a franciákra jellemző méretes Head-Up Display plexi sem.

Amit tudni lehet még, hogy a C4 is megkapja a márka új fejlesztésű progresszív hidraulikus futóművét, illetve egy az egyben emelik át a Peugeot 2008 elektromos, egy 136 lóerős villanyos motort és egy 50 kWh-s akkumulátor csomagot magába foglaló hajtását is emissziómentes alternatívaként. Lesznek hagyományos motorok is a kínálatban, ám ezekről egyelőre nem árult el semmit a Citroen.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button