______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Teljesen elektromosra vált egy kaliforniai városban a rendőrség

hirdetés

Dél-Pasadena város rendőrsége úgy döntött, hogy az összes járőrautójukat elektromosra cserélik. 20 lízingelt Tesla modellel rugaszkodnak neki innentől kezdve a bűn üldözésének.

 

Az nem újdonság, hogy szépen lassan a rendőrautó-flottákba is beszivárognak az elektromos autók. Az viszont, hogy egy komplett város rendőrsége csak villanyos járgányokat üzemeltet viszont teljesen egyedi. Egy kaliforniai városban azonban most pontosan ez történt meg, azaz innentől kezdve Dél-Pasadena rendőrei teljesen függetlenedtek a szolgálati autók benzinnel tankolgatásától.

A város vezetősége ugyanis úgy döntött, hogy a komplett flottát lecserélik Teslákra, egészen pontosan Model 3 és Model Y rendőrautókra. Bevett szokás szerint nem vásárlásról, hanem lízingről van szó az Enterprise cégtől, de onnan lehet látni, hogy hosszú időre terveznek a villanyos járőrautókkal, hogy a szerződést minimum 5 évre írták alá.

hirdetés

Na de miért lépték meg ezt a drasztikus változtatást Dél-Pasadena döntéshozói. Természetesen a környezetvédelem is szerepel az álláspontok között, de az jóval többet nyom a latba, hogy a számítások szerint így 5 éves viszonylatban átlag 300 ezer dollárt tudnak megspórolni minden egyes rendőrségi autón.

A Los Angeles Times beszámolója szerint közel 2 millió dollárt különítettek el a városi alapokból az Enterprise-al kötött bérleti szerződésre míg a város közel 500 ezer dollár támogatást kapott “tiszta közlekedési finanszírozásban” a Mobile Source Air Pollution Reduction Review Committee (MSRC) szervezeten keresztül.

hirdetés

(a borítóképen Somerset város Tesla járőrautója látható)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button