______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Teljes mértékben francia lesz a következő Nissan Micra

hirdetés

A Renault csoport a koronavírus okozta összeomlás alatt jött rá, hogy csak jó sülhet ki abból, ha egy szövetség tagjai kisegítik egymást. A Renault magára vállalta a következő Micra generáció minden nyűgjét, hogy a japán félnek könnyebb legyen a padlóról felállás.

 

A koronavírus által kialakított nehéz helyzet sok autóipari szereplőt rákényszerített arra, hogy másképp kezdjék el szemlélni a dolgokat. Sorba jönnek a költségcsökkentő csomagok, amiket az olyan egykor piacvezető szereplők sem tudnak elkerülni, mint például a Renault-Nissan csoport.

Ez utóbbi például a termelés visszavétele és leépítések mellett alaposan átgondolta a konszern stratégiáját is, ezzel minden eddiginél szorosabb együttműködésre sarkallva a benne tömörülő márkákat. Az az alapfeltételezés, hogy a jövőben megpróbálnak nem konkurenciát állítani egymásnak, viszont mindezek mellett sosem látott tevékenység megosztás is megfigyelhető a csoportban természetesen lehetőség és kompetencia szerint.

hirdetés

Így történhetett az is, hogy a csoport legerősebbje, a Renault magára vállalta, hogy megalkotja a Nissan Micra következő generációját. Nem csak megtervezik, hanem le is gyártják azt, így a japánoknak már csak be kell tolni a szalonba és eladni az újdonságokat.

Persze a francia gyártás eddig sem volt ismeretlen a Nissan számára, hiszen a szóban forgó kis városi járgány eddig is a francia Flins város mellett készült, ám ez a gyáregység a jövőben újrahasznosító üzemként működik majd, így mindenképpen jól jön a Nissannak a Renault teljes körű ügyintézése.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button