______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Skoda Kodiaq RS dízel: élt 2 évet

hirdetés

Alig két éve mutatta be a Skoda a Kodiaq modellcsalád legerősebbjét, a 2 literes dízel motorral szerelt RS kivitelt, ám az máris lekerül a palettáról. Az emissziós szabályozások ölték meg a még friss és ropogós járgányt.

 

A Skoda a Kodiaq paletta legerősebbjének szánt RS kivitelt az alap modellcsalád leleplezése után csaknem két évvel dobta piacra. A 2018-ban premierjét ünneplő teljesítmény SUV kapcsán ráadásul sokakat meglepett, hogy pont kizárólag gázolajosként jelentették be. Az Octavia esetében is van ugyanis dízel RS, de elsődleges alternatívaként mindig is ott volt a benzines, sőt most már hibrid hajtással is számíthatnak rá a rajongók.

Most pontosan ez az a döntés, ami a Kodiaq RS hirtelen halálát okozza a jelenlegi formában: a 2 literes négyhengeres 240 lovas duplaturbós dízel nagyon rossz irányba billenti el az emissziós paletta átlagot, így nem maradhat tovább a kínálatban. Más pedig nincs, így a modell értékesítése is leáll ezzel együtt. Ezt Alain Favey, a Skoda marketing és értékesítési igazgatója árulta el az Autocar megkeresésére.

hirdetés

A Kodiaq RS tehát pár héten belül lekerül a palettáról, de csak ideiglenesen. A jövőre aktuális modellfrissítéssel ugyanis szeretné visszahozni a gyártó, de érthető módon már tisztább hajtással. Ez valószínűleg egy benzines alternatíva lesz, a hibrid lehetőség ugyanis még nem szerepel a Skoda elképzelései között Favey elmondása szerint.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button