______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Széteső üzemanyagtartály miatt hívnak vissza BMW Z4 és Toyota Supra modelleket

hirdetés

Ismét visszahívást jelentettek be a Toyota-BMW közös sportkocsijára, ezúttal az üzemanyagtartály rossz minőségű hegesztése miatt. Egyelőre csak amerikai érintettségről tudunk, ott 49 darab autót várnak vissza a márkaszervizekbe.

 

Vannak bajok mostanság az autók üzemanyag rendszereivel a beszállítók hibájára visszavezethetően, legalábbis egymás után két visszahívási hír világít rá erre. Nem sokkal vagyunk az után, hogy a Toyota bejelentette a másfél millió járgányt érintő, üzemanyagpumpára visszavezethető visszahívását, most pedig kiderült, hogy a BMW és a Toyota közös fejlesztésű sportkocsija válhat tűzveszélyessé az üzemanyagtartály hibája miatt.

A problémára egy NHTSA bejelentés világított rá, mely szerint a BMW Z4 és a Toyota Supra üzemanyagtartálya nemes egyszerűséggel széteshet rázkódás vagy nagy erőhatások (például tele tank) miatt, ami tüzet okozhat a kiömlő üzemanyag hatására. Ez azért történik meg, mert a tartály két részét a jelek szerint nem megfelelően hegesztették össze. A szóban forgó alkatrészt egyébként a Magna Steyr gyártja, így a jelenlegi felállás szerint a hibát az osztrák székhelyű cég hanyagsága okozta.

hirdetés

A visszahívás egyelőre csak Amerikára érvényes a jelek szerint és összesen 49 darab autót érint. Ezek esetében azonban szinte biztos, hogy fennáll a hiba, ezért nem csak átvizsgálásra, hanem komplett cserére számíthatnak a tulajdonosok.

Az eset után nem kizárt, hogy Európában is visszahívást jelent majd be a gyártó, hiszen az itt értékesített modellek esetében is ugyan az a beszállítók többsége, mint az amerikai piacos BMW Z4 és Toyota Supra példányoknál.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button