______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Szárnyal a hamis alkatrészek piaca

hirdetés

A Daimler szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogi vezetője hívta fel a figyelmet arra, hogy a koronavírus járvány alatt felélénkült online piac nagyon kedvezett a hamis termékek terjedésének is. Még a drogbiznisznél is nagyobb haszonról beszélt Florian Adt.

 

Bár az autóipar nagyban nyögi a koronavírus járvány és a félvezető-hiány következményeit, a hamis alkatrészek piaca erőteljes fellendülésben van. Erről beszélt Florian Adt, a Daimler szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogi vezetője a Carscoops magazinnak.

A Daimler igazgató elárulta ugyanis, hogy 2020-ban a pandémiás időszak fellendítette az online kereskedelmet, ami nagyon kedvező táptalajt szolgált a hamis (nem összekeverendő az utángyártottal) alkatrészek terjesztésének is. Ezt támasztják alá azok a számok is, miszerint a Daimler bejelentései alapján a tavalyi évben több mint 1,7 millió hamisított terméket foglaltak le a hatóságok globálisan, és a vállalat több mint 550 razziát támogatott vagy kezdeményezett az ügy érdekében.138 ezer esetben kellett eljárniuk az ügyben is, hogy a különböző online piacterekről lekerüljenek a nem gyári, ám annak beállított termékek.

hirdetés

A Daimler már korábban is hangsúlyozta, hogy a hamisítványokkal nem csak az a baj, hogy jelentős anyagi károkat okoznak a gyártóknak, hanem jelentősen gyengébb minőséget kínálnak óriási haszonkulccsal. Adt elmondása szerint nemes egyszerűséggel jobban keresnek rajtuk a bűnözők, mint a kábítószeren, míg a felhasználókat veszélybe sodorják a gyenge AMG felni utánzatokkal és fékekkel, amik gyakran az előírt terhelési értékek töredékét sem bírják ki, pedig legtöbbször erős autókra kerülnek, ahol pedig extrém igénybevételnek vannak kitéve.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button