______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Modelláradatra készül a Rivian?

hirdetés

A Rivian globális terjeszkedése nem csak abból áll majd a jelek szerint, hogy a most elérhető két modellt Amerikán kívül is értékesíteni kezdik. Több más típusnevet is levédetett az amerikai elektromos gyártó.

 

Nemrég számolhattunk be arról, hogy Európában is elérhető lesz az amerikai elektromos márka, a Rivian. Most pedig úgy tűnik, hogy a jelenleg két modellel működő márka (R1S SUV és R1T pickup) ezzel együtt alaposan kibővíti majd a palettáját is.

Legalábbis erre enged következtetni, hogy a gyáriak levédettek hat újabb elnevezést, melyek egészen pontosan a következők: R3S, R4S, R5S, R3T, R4T és R5T. Az eddigi névadási stratégiából egyből kikövetkeztethetjük, hogy ez három új platós modell és ugyanennyi SUV érkezését is jelenti.

hirdetés

Hogy mikor, az még kérdéses, hiszen az elnevezések hivatalos levédetése nem jelenti egyben azt is, hogy ezek az autók már készen vannak. Sok gyártó ugyanis ezzel a módszerrel biztosítja be magát a jövőre, azaz annyit szeretnének elérni, hogy amikor kell a név, akkor az még használható legyen, ne pedig egy másik gyártóval kelljen pereskedni érte.

A levédetési hullámmal viszont egybevág, hogy még 2019-ben a Bloomberg magazinnak nyilatkozta a Rivian alapítója, R.J. Scaringe, hogy 2025-ig hat új modellt szeretnének bemutatni, melynek egy része kimondottan az Amerikán kívüli piacokra készül majd.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button