______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Szabó Krisztián újra a VB-n, Hyundaijal!

hirdetés

A magyar ralikrossz-versenyző idén Niclas Grönholm és Timur Timerzyanov csapattársa lesz több világbajnoki futam során is, méghozzá a Hyundai i20 Supercarral.

Az ötszörös EB-győztes (2009, 2010, 2013 autokrossz, 2016, 2017 Super1600) tavalyi – első – szezonjában a pontverseny tizedik helyén zárt, ennél ő maga is többet várt volna, de a viszontagságos kezdet után – úgy tűnik – megtalálta a helyét Jussi Pinomäki csapatában (SET Promotion, GRX Taneco). Krisztián a mezőny egyik legerősebb autójába ülhet be így, melyet már módjában állt tesztelni új csapatánál és olyan flottul ment minden, hogy az őt magát is meglepte:

„Az autó remek, erős és fekszik a vezetési stílusomnak, a csapat pedig kimagaslóan törődik és odafigyel a pilótákra, a visszajelzéseikre. Úgy gondolom, hogy a tavalyihoz képest jobb körülmények- és a technika is egyértelműen megadják majd azt a nyugodt és biztos hátteret, melyhez szükség van, ha bele akarok kavarni a nagyok levesébe. Mert ez a cél, odaérni a dobogóra, minél többször. Jussi Pinomäki nagyon segítőkész volt már a szezon előtt is, remek az együttműködésünk, nagyon várom az első, Höljes-i hétvégét augusztus 22-23.-án!“

Krisztián ugyanazt a technikát kapja majd, mint a GRX Taneco pilótái, szervizcsapata pedig a rutinos SET Promotion brigádja lesz.

hirdetés

„Krisztián egy nagyon tehetséges és komoly jövő előtt álló fiatal pilóta, aki keményen megdolgozott a sikereiért és remek eredményeket-tapasztalatokat szerzett a Super1600-as kategóriában. Kedves és erősen csapatközpontú srác, remekül be fog illeni közénk, a mi dolgunk pedig az lesz, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy tisztességes eredményt tudjon elérni a technikánkkal. Kis szerencsével a legjobbakkal csatázik majd idén!“ – nyilatkozta bizakodva a rutinos Pinomäki. Az FIA Ralikrossz VB egy dupla fordulóval kezdődik idén Höljesben, augusztus 22-23.-án.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button