______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Sportosabbra veszi a figurát a Mazda

hirdetés

A Car & Driver magazin információi szerint minden eddiginél izgalmasabb lesz a Mazda 6 következő generációja. Hátsókerekesként, sőt kupéként is bemutatkozhat.

 

A Mazda 6 jelenlegi generációja a modellciklus végén jár, így valamilyen szinten érthető, hogy elkezdenek szivárogni az információk a következő felvonásról. Viszont arra, amit a Car & Driver magazin derített ki, valószínűleg nem sokan számítottak.

Belsős informátorokra hivatkozva ugyanis azt közölték, hogy a következő 6-os generáció egy új, hátsókerekes platformra épül fel, míg a motorterében hosszanti irányba beépített 48 voltos hibrid rendszerrel megtámogatott soros hathengeres egységekkel találkozhatunk a 2022-es év végére tervezett premier után. Persze, a jelenlegi járványhelyzet miatt a dátum még módosulhat, ám ez a tényeken nem változtat: egyértelműen sportosabb irányba mozdul el a japán gyártó.

hirdetés

Ezt az is alátámasztja, hogy az eddigiektől eltérően kupé variánsok is érkeznek a palettára, azaz jó eséllyel tényleg széria változatot kap a 2017-ben bemutatott Vision Coupe tanulmány is, illetve egyre nagyobb az esély arra, hogy lesz valami a már régóta mutogatott álomszép RX-Vision koncepcióból is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button