Autós Hírek

Speedzone-merítés, avagy ez történt ezen a héten (2024.03.04-2024.03.10)

Mondhatni, hogy a héten majdnem minden az ázsiai autóipar körül forgott. A BYD Seal élőben mutatkozott be, míg a SSangYong Torres kipróbálásához egészen Törökországig kellett utaznunk. Természetesen a Genfi Autószalonra is visszanéztünk, ahol a kínai autók legújabb generációját vehettük szemügyre. Azért visszatekintettünk a múltba is egy E32-es BMW segítségével, illetve Csik is elkalandozott az időben egy 20 évet.

 

Ázsiai dömping és egy klasszikus német. A Genfi Autószalonon vettük szemügyre a legújabb kínai premiereket, itthon pedig a BYD nagyágyúját vezethettük, illetve törökországban egy koreai gépet is kipróbálhattunk. A múltba merengést az E32-es BMW és Csik biztosította a héten.

Szpíkzone S05E09: Valóban betiltják az öreg autókat? Nem.

Amikor egy bolond száz bajt csinál. Elég, ha egy brit bulvársajtós hülyeséget ír, azt máris átveszi ellenőrzés nélkül mindenki. Pedig csak olvasni és értelmezni kéne. Igaz, a terv nem jó, de nem is pontosan ez.

BMW 730i E32 (1992): Csúcstámadás! – Speedzone használtteszt

Egykoron igazi presztízsmodell volt ez a 7-es BMW, de ma sem kell sokáig keresni az okait, miért. Az E32-es megmutatja nekünk, mit jelent a sportos luxuslimuzin kifejezés, néhány mai autónak is befűzve az oktatófilmet.

Speedzone műhely: Meghúzza? Ereszti?! Kamu?

Mit jelentenek a számok és miért csúsztatnak a gyártók? Valójában mennyi 200 newtonméter és kell-e nekünk 1200? Kiderül!

SsangYong Torres EVX (2024): Nocsak, nocsak! – Speedzone teszt

Miből lesz a cserebogár? Az új erőre kapott koreai márka modern technikával és funky külsővel hozza az akkumulátoros SUV-ot. És az árán meglepődsz.

BYD Seal: Inasba vágja a németeket?

A BYD a világ legnagyobb elektromosautó-gyártójává lépett elő és ez nem véletlen. Idehaza is egészpályás letámadást folytatnak. És nem is rosszul.

Jönnek a gépek! (Speedzone S12E35)

A szemükben nincs harag, csak sok dollárjel és elszántság, hogy meghódítsák Európát. És ha azt hiszitek, hogy csak elektromos autókkal támadnak…nos, nem. Tetszik vagy sem, ez lesz.

Vasárnapi Csik: Boldog 20. szülinapot 2004-esek!

2004 még egyszerre volt az arany békeidő egyik szép fénysugara, de a forrongások esztendeje is: az autóiparban dolgozók az előbbit látták, de amúgy a világ inkább az utóbbit. S történt néhány korszakalkotó dolog is.

Kövessétek továbbra is a social media felületeinket, ahol még több érdekes és vicces tartalommal találkozhattok!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button