______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Skoda Scala mint dögös roadster? A diákok fantáziája nem ismer határokat!

hirdetés

A Skoda esetében már-már tradíciónak számít, hogy a márka tanulói minden évben előre meghatározott alapokból építenek valamilyen koncepciót. Idén ismét odatették magukat a diákok és roadstert csináltak a Scala-ból, pedig a körülmények nem igazán kedveztek az igencsak összetett munkának.

 

Immár hetedszerre mutatja meg a Skoda, hogy bizony egy friss és fiatal tervezőgárda nem ismer lehetetlent, ha megkapják a lehetőséget. Az elmúlt évek hagyománya alapján, most is a márka végzős diákjai mutathatták meg, hogy mire képesek, ha kapnak egy kész alapot. Idén a Scala átszabása volt a feladatuk, azaz a márka nem kényeztette el őket prémium megoldásokkal, a végeredmény viszont mindenképpen egyedi és megsüvegelendő.

Már csak azért is, mert a Slavia névre keresztelt roadster megalkotása az elmúlt évek egyik legkomolyabb feladata volt. Ez annak köszönhető, hogy az eddigi projektekhez képest jóval többet kellett fúrni-faragni hozzá, illetve a tervezési folyamatot jelentősen befolyásolta a koronavírus járvány is.

hirdetés

A pandémia miatt ugyanis a tanulók hetente csak egyszer ülhettek össze egy maximum két órás megbeszélésre, egyébként minden feladatot és tervezést távkommunikációban oldottak meg. Tovább lassította az átalakítást, hogy a fizikai szerelés és gyártás is hetente két órára lett lekorlátozva.

Na de a tanulmány mindezek ellenére már majdnem kész van a Skoda képviselet szerint. Egyben a roadstert még sajnos nem láthatjuk, viszont a hivatalos rajzok igen ígéretes képet festenek. Lényegében a tanulók levágták a Scala tetejét (természetesen a karosszériát ezután kellően megerősítették), a hátsó ajtókat teljesen eltüntették, a kocsi hátsó részére pedig egyedi idomot terveztek, hogy ezzel fedjék le a fölösleges hátsó ülések helyét. Persze, ezen munkák mellett már eltörpülnek az olyan részletek, mint hogy például a koncepció hátulján vörösen világít a Skoda felirat, illetve a fényezésbe foszforeszkáló festékport csempésztek a lehengerlő látvány érdekében.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button