______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Saját márkát alapított Gordon Murray

hirdetés

A McLaren F1 megálmodója, az autóipari zseni, Gordon Murray saját márkát alapított. Az első modell feladata lesz legyőzni a McLaren jelenlegi csúcsmodelljét, a Sennát.

Gordon Murray neve jó eséllyel minden autómániás számára ismerősen cseng. Ő az a zseni, akinek például a McLaren F1-et és a ventilátorokkal az aszfaltra tapadó Brabham BT49B versenyautót köszönhetjük. Murray egész életében aktívan dolgozott, műveivel alapvetően formálta át az autózás világát. Mint várható volt, nyugdíjasként sem éppen az a kandalló előtt ücsörgő típus: legutóbb 73 évesen például saját autómárkát alapított.

A Gordon Murray Automotive saját modellje a T.50 lesz, mely mindösszesen 100 példányban készül majd el. Ezek közül 25 kimondottan pályára felkészített versenyautó lesz. Nem titkolt cél az újdonsággal, hogy kihívóra és egyben legyőzőre leljen a jelenlegi csúcs McLaren, a Senna.

Erre minden esélye meg is van a T.50-nek, hiszen csupán 980 kilós önsúlyt ígér Murray, a Cosworth által fejlesztett 3,9 literes V12-es motorja pedig 650 lóerős teljesítményt képes leadni 12 ezres percenkénti fordulat mellett. Mindezek mellett tökéletes súlyelosztással rendelkezik a szupersportkocsi, melynek érdekében a sofőr is a kabin közepére tolva kapott helyet.

A tervek szerint az első példányok leszállítása 2022 folyamán történik majd meg azoknak, akik kifizetik a 2,5 millió fontos, azaz 966 millió forintos vételárat.

hirdetés

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button