Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Octavia, negyedszerre is

Hivatalosan is bemutatkozott a Skoda Octavia negyedik generációja. Elegáns megjelenésével és a hibrid hajtás lehetőségével lényegében egy olcsóbb Audi A4-et kaphatnak a vásárlók.

 

A kínálat legfontosabb tagja az Octavia, így érthető módon nem siette el a Skoda a generáció váltást. Most viszont végre megérkezett a negyedik felvonás, mely elegánsabb vonalakat és kategóriát nézve kiváló térkínálatot hozott magával.

hirdetés

Első ránézésre szembetűnik, hogy a Skoda elhagyta az osztott fényszórós megoldást, az összkép pedig jóval közelebb áll az új Superb megjelenéséhez, mint eddig bármikor. Persze, ha már VW csoport, akkor az új A4-et is bele lehet hunyorogni, ha nagyon akarjuk.

Az ötajtós kivitel 1,9 centivel, míg a kombi 2,2 centivel lett hosszabb a generációváltás alatt, a tengelytáv pedig 2690 milliméteresre lett elnyújtva mindkét esetben. Ez minden eddiginél tágasabb belső tereket eredményez, ami mellett a csomagtér is a kategória egyik legjobbjának számít a maga alap helyzetben 600, illetve puttonyos változatban 640 literjével.

A belső tér kialakítása nem lehet új annak, aki látott már VW csoportos terméket mostanság, azaz itt is digitális a műszeregység, a középkonzolt pedig továbbra is a méretes tapogatható kijelző határozza meg.

A motorpaletta legfontosabb újdonsága a hibrid hajtáslánc, mely az 1,4 literes benzines egységből és egy elektromotorból áll. A rendszer 204 lóerős teljesítménnyel bír, azaz az RS változat megérkezéséig ez a kínálat legerősebbje, ami nem jelent egyet a leggyorsabbal. Az ugyanis a 2 literes TSI benzines, mely 6,9 másodperces 100-as sprintre képes, míg a konnektoros hibrid “csak” 7,9 másodperc alatt teljesíti ezt a feladatot.

 

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button