______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Rolls-Royce: lassan itt az ideje a villanyos átállásnak

hirdetés

Bár még nem is olyan régen a mostani akkumulátor technológiára hivatkozva hallani sem akart a Rolls-Royce vezérigazgatója az elektromos átállásról, most mégis gyökeresen megváltozott a véleménye. Még ebben az évtizedben megérkezik az első villanyos modell a palettára.

 

A Rolls-Royce az a márka, ami ha valami drasztikus váltásról van szó, szereti előtte mérlegelni, hogy az vajon nem-e csapja agyon azon hagyományokat, melyek az általuk képviselt autókat jellemzik. Ez volt az oka annak is, hogy tavaly év végén még azt nyilatkozta a márka vezérigazgatója, hogy jelenleg nem látják azt a lehetőséget az akkumulátor technológiában, ami lehetővé tenné a villanyos átállást számukra.

Most viszont már másként látja a dolgokat Torsten Müller-Ötvös, aki az AutoNews online magazinnak már arról beszélt, hogy még ebben az évtizedben, azaz 2030 előtt piacra kerül az első teljesen elektromos Rolls-Royce modell. Tud valamit egy újabb akkumulátor generációról, amit mi még nem ismerhetünk? Ez sem kizárt, de az biztos, hogy ennyire bizakodóan még sosem beszélt a villanyosításról a német.

hirdetés

Azt is elárulta a vezér, hogy a hibridezést kihagyják a folyamatból, hiszen az nem lenne akkora előrelépés, sőt egyenesen összeegyeztethetetlen a Rolls modellek karakterisztikájával.

“Az elektromos hajtás teljesen csendes és nyomatékos, pont beleillik a márka képébe, ezért fogunk egyből erre váltani a belsőégésű motorokról”- hangzott a kijelentés. Az elektromos autózás egyébként nem újkeletű ötlet a márka történetében, elég csupán a 2011-ben bemutatott 102EX (képeken) koncepcióra gondolni, ami viselkedés szempontjából már akkoriban megnyerte a gyári vezetőség tetszését de az egészen nevetséges 200 kilométeres villanyos hatótáv miatt szó sem lehetett sorozatgyártásra érett példány kifejlesztéséről.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button