Autós Hírek

Rekordévet zárt a Bentley, a Bugatti és a Rolls-Royce is

Bár a gazdasági helyzet közel sem rózsás mostanság, nagyon úgy tűnik, hogy a legdrágább luxusautókról nem igazán akarnak lemondani az emberek. A Bentley, a Bugatti és a Rolls-Royce is több autót adott el 2022-ben, mint eddig bármikor.

 

A tavalyi év nagyon sokaknál a megszorításokról és a gazdaság problémákról szólt. Vannak azonban olyan emberek, akiket nem igazán érintettek ezek a dolgok. Na ők viszont nagyon rámentek az autóvásárlásokra.

Kiderült ugyanis, hogy a 2022-es évben gyakorlatilag a legdinamikusabb fellendülést a luxusautók piaca produkálta. Három neves gyártó is rekordévet zárhatott, azaz a Bentley, a Bugatti és a Rolls-Royce is több autót értékesített, mint az előző években.

A Bugatti esetében természetesen közel sem beszélhetünk tömeggyártásról, és ez várhatóan így is fog maradni a jövőben. Az értékesített 80 darab autó viszont ténylegesen több, mint a 2021-es év 77 darabos eredménye.

Hasonlóan szép eredményeket ért el a Rolls-Royce is. A BMW alá tartozó luxusmárka 6021 darab járgányt adott el. A márka vezérigazgatója, Torsten Müller-Ötvös boldogan emelte ki egy közleményben, hogy ezzel a gyártó pályafutása alatt az első olyan évet tudták produkálni, melyben sikerült a 6000 darabos küszöb fölé lépniük. Természetesen továbbra is a Cullinan SUV a legkeresettebb modell, de a paletta minden tagja iránt nőtt a kereslet a Rolls vezér elmondása szerint.

A Bentley tavaly 15,174 autót adott el, ami egészen pontosan négy százalékos növekedést tesz ki. Továbbra is a Bentayga a legsikeresebb Bentley, az SUV modell egészen pontosan az eladások 42 százalékát teszi ki. A gyártó még hozzátette az eredményekhez, hogy a széleskörű személyre szabhatóságot eredményező Mulliner program is abszolút siker, azaz a vásárlók ma már jóval hajlamosabbak több pénzt áldozni az autóik egyedivé varázsolására, mint eddig.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button