______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Rekord a hegyen

hirdetés

A Mazda Garage csapata megdöntötte a 12 óra alatt legtöbbször bevett hajtűkanyar rekordját. Még akkor is, ha eddig te sem tudtál róla, hogy létezik ilyen.

 

A gyári támogatással rerndelkező osztrák Mazda Garage csapat egy napon a fejébe vette, hogy érdemes lenne valamilyen rekordot felállítani. A fűnyírózás és a traktorozás nem az ő asztaluk, az elektromos magamutogatásra sincsenek még felkészülve, ezért maradnak azok a területek, melyek kimondottan fekszenek mondjuk egy első generációs, enyhén átalakított MX-5-nek. Ez pedig a kanyarodás, így szinte adta magát az egyhuzamban 12 óra alatt letudott legtöbb hajtűkanyar rekord megdöntése. Mert, bizony létezett eddig is ilyen rekord 1500 kanyarral, csak kevesen tudtak róla.

Szóval jöttek a Mazdások és ezzel a lendülettel fel is mentek az osztrák hegyekbe, hogy minimum 150, maximum 180 fokos kanyarokra vadásszanak. A kísérlet este 7 órakor vette kezdetét, hogy ne a legnagyobb forgalomnak tegyenek keresztbe a lezárt szakaszokkal, és egészen reggel 7-ig, néhány apróbb szervizmegállást leszámítva folyamatosan mentek fel-alá a kis Mazdával. A menet végén a GPS és a kanyarokat figyelő fotocella pontosan 2900 kanyart rögzített, tehát hivatalosan is megszületett az új világcsúcs, melyet a német RID szervezet hitelesített.

hirdetés

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button