______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Múlt a jövőben Mercedes módra

hirdetés

A Mercedes tanulmányának köszönhetően betekintést nyerhetünk abba, hogy miként festett volna több mint 100 éve egy autó, ha akkor ismerték volna a mai technológiákat.

 

A Mercedes legújabb tanulmánya kimondottan egy autódizájnnal foglalkozó rendezvényre, a Design Essentials 2019-re készült el. Esély sincs arra, hogy valaha az utcán láthassuk, ám a Simplex tanulmány mégis érdemel némi figyelmet.

Lényegében arról van szó, hogy elgondolkodtak a németek arról, hogy vajon hogy nézne ki egy 1901-ben legyártott autó, hogy a mai technológiák már akkor ismertek lettek volna. Ezért van, hogy első ránézésre a futurisztikus tanulmányban azonnal felismerhető a Mercedes 35 PS versenyautó, ám az olyan megoldások, mint a hűtőrács helyén elhelyezett kijelző, vagy a felni körül futó gumi, egyértelműsítik a jármű tanulmány jellegét. A kocsi elején egyébként ezzel a megoldással nem csak az emblémát tudják megjeleníteni a gyáriak, hanem üzenetek és az autó állapotára vonatkozó jelzések is elhelyezhetők rajta.

A burkolatok alatt meghúzódó technológiáról csak annyit árultak el a gyáriak, hogy alternatív hajtásról van szó (leginkább elektromos), de jelen esetben nem ez a lényeg, hanem a múlt előtti tisztelgés a jövő megoldásaival.

hirdetés

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button