______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Rejtett antennát fejleszt az LG

hirdetés

Ami régen a hagyományos pálca volt, az ma már inkább a cápauszonyra hasonlító megoldás. A jövőben azonban úgy néz ki, hogy ez is el fog tűnni, az LG ugyanis már javában fejleszti a szélvédőbe integrálható és átlátszó antennát.

 

Az autó külvilággal kommunikálását biztosító antenna az évek folyamán egyre kisebb és kisebb lett. Azonban még ma is látható az autók karosszériáján, visszafogott esetben egy cápauszonyra hasonlító műanyagba rejtve.

Most viszont úgy néz ki, hogy a jövőben még az uszonyos megoldásra sem lesz szükség, az LG ugyanis gőzerővel dolgozik egy könnyebben elhelyezhető és láthatatlan megoldáson. Ez nem lesz más, mint egy szélvédőbe vagy napfénytetőbe integrált átlátszó lapocska, melyet a francia Saint-Gobain Sekurit céggel összefogva finomítanak a koreaiak.

hirdetés

A fejlesztés célja, hogy a jövőben egyre többet kommunikáló autók dizájnját ne befolyásolja az antennák növekvő száma, azaz egyre letisztultabb és áramvonalas megoldásokat tudjanak letenni az asztalra a gyártók.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy mely autók kapják meg először a láthatatlan antennákat, de az LG a tervek szerint már a teljesen működő, végleges változattal jelentkezik majd a január 9. és 12. között megrendezésre kerülő CES 2024, azaz Consumer Electronics Show 2024 rendezvényen.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button