Autós Hírek

Ráncfelvarrást kapott a Hyundai Ioniq 5

A Hyundai alig három éve mutatta be a retro elemekkel ellátott elektromos autóját, most pedig máris kapott egy kis ráncfelvarrást az Ioniq 5. Óvatosan nyúltak a kocsihoz, nagyobb akkumulátor és egy sportosabb felszereltségi szint a legfontosabb változás.

 

A mai elektromos autó kínálat egyik legjellegzetesebb darabja egyértelműen az Ioniq 5, mely retro elemekkel megvadított, de mégis modern formájával, na meg a kiváló használhatóságával hívja fel magára a figyelmet.

Azt gondolhatnánk, hogy egy ilyen autóhoz sokáig nem is nyúlnak hozzá a gyáriak, hiszen közel sem mondható öregnek a koncepció. A Hyundai azonban nem hagyja parlagon heverni a dolgot és három évvel a premier után máris eszközölt egy kis ráncfelvarrást az autón.

A külső változtatások kimerülnek a lökhárítók minimális átszabásában, illetve az N line felszereltségi szint megjelenésével felkerült a palettára egy új 20 colos felni is. A lökhárító megváltoztatása és a megnövelt hátsó túlnyúlás miatt a ráncfelvarrás utáni Ioniq 5 pontosan 2 centivel hosszabb, mint a beavatkozás előtti változat.

A belső térben új fizikai gombokkal találkozhatunk, így egyre több funkció érhető el a képernyő nyomkodása nélkül, illetve a kormányt is megváltoztatták a dizájnerek. A felhasználói visszajelzésekre reagálva a vezeték nélküli töltést biztosító tálca is feljebb került, így könnyebben elérhető vezetés közben. Bekerült az alapfelszereltségbe a menetrögzítő kamera és a hátsó ülések ledöntésének távirányítással történő lehetősége.

Ezeknél fontosabb változás, hogy bekerült egy nagyobb akkumulátor is a képletbe. Ez egy 84 kWh teljesítményű csomag, amely a 77,4 kWh-s alternatívát váltja le. Hivatalos hatótávot még nem párosított ehhez a gyártó, de ott van viszonyítási alapnak, hogy az eddigi legnagyobb csomaggal WLTP szabvánnyal mérve 507 kilométeres hatótávról beszélhettünk.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button