______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Rákapcsol a villanyosításra a Maserati

hirdetés

A Maserati mostanra teljes mértékben elkötelezte magát az elektromos autózás felé, gyakorlatilag évente fognak új villanyos modelleket felvinni a palettára.

 

A Maserati már korábban bejelentette, hogy pár éven belül teljesen elektromosra vált. A folyamat most nem csak elkezdődött, hanem olyan mértékű lendületet vett, ami igencsak ritka az ilyen nagymúltú márkáknál. Gyakorlatilag elektromos dömpingre számíthatunk az elkövetkező években.

A gyártó képviselete ugyanis bejelentette, hogy még idén háromtagúra bővítik az elektromos palettájukat. A Grecale Folgore és a GranTurismo Folgore mellé megérkezik az év végén a GranCabrio Folgore is. Ezek olyan modellek, melyek még kaphatók belsőégésű és elektromos változatban egyaránt.

hirdetés

A következő lépcsőfok az MC20 sportkocsi villanyosítása lesz, mely 2025-ben fog megtörténni, majd érkezik egy kimondottan csak elektromosnak szánt SUV modell is 2027 folyamán. A legendás Quattroporte? Az sem marad sokáig elektronok nélkül, a Folgore kivitel megjelenése 2028-ban várható a jelenlegi tervek szerint.

Ezzel a Maserati a Stellantis luxusmárkájaként elég hamar meg akarja szilárdítani a pozícióját az elektromos korszakban is, már ha ez tényleg eljön a következő évtizedekben. Az biztos, hogy nem veszik félvállról a dolgot és rengeteg pénzt és energiát kezdtek el beleölni a projektbe, mely a modenai üzem átépítését és kibővítését is magába foglalja.

hirdetés

“Teljes gázzal haladunk az elektromosítás irányába, két ikonikus modellünk már elérhető 100% elektromos verzióban, és egy újabb úton van idén. A legerősebb és leggyorsabb Maseratikat kínáljuk majd kedvenc vásárlóinknak, a vezetés örömét kínálva egy új korszakban is.”– hangoztatta Davide Grasso, a Maserati vezérigazgatója.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button