______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ráérzett a kis SUV-ok ízére a Honda, még több emelt hasmagasságú kisautó jöhet

hirdetés

A Honda szerint az SUV mánia még sokáig megmarad, de a trendek azért eltolódnak picit. A kisebb modelleké a jövő, így a Jazz Crosstar csak az első ilyen modell a sorban.

Az SUV mánia már évek óta tombol, ráadásul az eladási adatok évről évre rávilágítanak arra, hogy a jelenség sehogy sem akar csillapodni. A vásárlók továbbra is a “városi terepeseket” keresik, viszont a Honda szerint egy kis eltolódás mégis csak lesz a piacon.

A japánok felmérései rávilágítottak ugyanis arra, hogy a böhöm nagy szabadidő modellek mellett egyre nagyobb teret nyernek a kisebb példányok is. Ezért is születhetett meg a Jazz alapokra épülő Crosstar, mely a jelek szerint nem az egyetlen ilyen mini kompakt crossover lesz a Honda palettájában. Persze, a piaci igényekre sorra figyelnek fel más gyártók is, elég csak például az Audi A1 Citycarver vagy a Toyota Yaris Cross megjelenésére gondolni.

hirdetés

“Hihetetlen mértékben növekszik a kereslet a kompakt, többcélú járművekre, így a jövőben mi is nagy figyelmet fordítunk erre a piacra”- mondta Takeki Tanaka, a Jazz projektvezető igazgatója. A jelenség szerinte azért alakulhatott ki, mert a vásárlók jelentős része megértette, hogy nincs szüksége nagy autóra drágább árral és magas fenntartási költségekkel, viszont az egyediséget és a tömegből kitűnés lehetőségét továbbra is keresik, ezért nem akarnak egy átlagos csapotthátút vagy egy szedánt a garázsukban tudni.

Persze, ha ez a tendencia felerősödik, akkor az egyediség nem tart sokáig, hiszen ha a kis cuki városi terepesek is jelentős mértékben elszaporodnak, akkor fordul a kocka: az fog kitűnni a tömegből, aki nem crossovert vásárol. És ez nem a távoli jövő, több évnyi crossover piaci uralom és számtalan “hagyományos” modell kihullása után, manapság már tényleg ott tartunk, hogy ha valaki nem egy SUV variánsban gondolkodik, az joggal érezheti magát különcnek. Most akkor hogy is van ez az egyediség?

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button