______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Nissan költségcsökkentése átalakítja az Infiniti márkát is

hirdetés

A Nissan drasztikus költségcsökkentő csomagja nem csak a Datsun márkára, hanem bizony az Infinitire is hatással lesz. Ez utóbbi nem szűnik meg, viszont nem a jelenlegi formájában működik tovább.

 

Amikor a Nissan bejelentette a több milliárd dolláros költségcsökkentő tervét, már tudni lehetett, hogy ennek bizony komoly hatása lehet az anyacég almárkájaira is. A Datsun belsős információk szerint nemes egyszerűséggel megszűnik, de az Infiniti sem maradhat meg jelenlegi formájában.

Ez utóbbinál feladják azokat a terveket, hogy a Mercedest üldözve a prémium szegmens jeles képviselői legyenek és átváltanak a “Nissannál picit több” elvekre. Ez egyben a saját, egyedi tervezésű paletta megszűnését is jelenti, azaz a jövő Infinitijei csupán picit feljavított Nissan modellek lesznek, a hátsókerék meghajtás pedig eltűnik a kínálatból.

hirdetés

Ezzel természetesen rengeteg pénzt spórolnak meg a japánok, hiszen nem kell külön fejlesztésre költeni, a platformok és a hajtásláncok egyezése miatt pedig akár egymás melletti gyártósoron is készülhetnek a Nissan és az Infiniti autói.

Már az is felmerült, hogy a következő Q50 generáció lehet az első ilyen “fecske”, melyet a Nissan Altima alapjaira építenek majd fel. Az átállás viszont természetesen nem megy egyik napról a másikra, így a már bejelentett Infiniti modellek még piacra kerülhetnek. Ilyen például a tavaly bejelentett QX55 is, mely a jelenlegi Q50 alapjait kapja még meg.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button